Då var det så äntligen dags att byta synkringar igen. (Ironisk)
Det är faktiskt lite tråkigt även för en sån mekare som mig. Denna gången vet jag dock med säkerhet att jag har rätt synkringar. Fick hjälp av Jonas på BSCC att ta fram de rätta. Av någon anledning som jag inte vet så stämmer inte artikelnummren på min bil med vad som sitter i. Det kan kanske ha att göra med att det är en sen bil jag har. Ringarna är lika utvändigt med samma storlek som i spitfire invändigt . Hängde NI med? dessutom har jag fyra st i min låda och inte tre som i den lådan de normalt sitter i. Vad jag vet är detta orginal lådan som sitter i min bil. Förra våren hade jag ur lådan för samma jobb men hade alltså fel ringar, så jag körde förra året med knorrande nedväxling från 3-2 samt var i princip tvungen att stå still vid ned växling till ettan. Jag erkänner dock att med hörselkåporna eller hjälmen på så gick det lätt att växla ändå. Har precis upptäckt att det inte är orginal lådan i min bil , kollade numret, det kommer från en tidigare bil. Passar även på att laga gängorna till slavcylindern för kopplingen i sprängkåpan. Efter tips från Jonas på BSCC byter jag även bussningarna i växelväljaren.

Garaget, trångt o härligt.

 

Vardagsrummet.Demontera Skyddskåpan

 

Börja skruva, jag kör med tryckluftspärrskaft.

Skruvar under bilen.

Lådan utan vxl väljaren.

Tvätt av vxl huset.

Tom och ren, underst ser ni väljaren för backen.

Här står bottenstocken , nållagren ligger delvis bredvid, enda sättet att få tillbaka dem är att kleta fast dem med fett, annars ramlar de garanterat ut när Ni försöker få dit axeln igen.

Nu monterar man ihop allt igen,med de nya ringarna,jag bytte alla lager förra gången , annars byter man såklart de också.